Blogia
BITÁCORA ETOLÓGICA

Reflexionem sobre el tema...

Reflexionem sobre el tema...
Sembla mentida que en ple 2006 encara haguem de veure com s'utilitzen primats per la publicitat. Senbla mentida com a aquestes alçades de segle els creatius siguin tan poc creatius com per haver de recòrrer a utilitzar dos joves ximpanzés per cridar a la solidaritat "humana". Sembla mentida com una televisió pública que s'ha fet un fart de denunciar la situació d'aquests animals utilitzats per publicitat, circ, etc... en programes con "Veterinaris", "Entre línies", "InfoK", "Telenotícies", etc.... caigui en l'error de fer allò que denunciava.
Sembla mentida que una iniciativa tan lloable i magnífica com la Marató s'hagi deixat "encandilar" per ser representada amb un anunci que no li fa gens de bé.... Només dessitjo dues coses: que la Marató continui la seva tasca i que aungmenti encara més la seva recaptació econòmica per a la recerca de tot tipus de malaltia, i en segon terme que mai mai més una cadena pública, ni cap altre empresa, tingui la poca imaginació com per haver de recòrrer a utilitzar dos animals exòtics per a un anunci publicitari.
Fins a on hem arribat? On està la dignititat d'aquests animals? Perquè necessitem "humanitzar" tot? ... que potser la gent no sap les implicacions que això té per l'estat i benestar d'aquestes espècies? ... un ximpanzé no és un gos domesticat amb el que podem fer tot allò que se'ns passi pel cap. Un ximpanzé és un animal que evolutivament ha estat adaptar per viure en un ambient salvatge, que necessita viure en un entorn social amb individus de la seva espècie.
 
Com ja deia ROBERT YERKES, pare de la moderna primatologia: UN SOL XIMPANZÉ NO ÉS XIMPANZÉ, i afegeixo jo: I UN XIMPANZÉ HUMANITZAT ENCARA HO ÉS MENYS.

Salut,

0 comentarios